«Молодь для молоді»

Читай також

  • Літні реколекції для української молоді в Польщі
  • “ Я повірила! Я дивилась на ікону і почула … як Бог торкнув мого життя!” – в Зарваниці завершився табір який зробила «молодь для молоді»
  • Голос української молоді про війну пролунав у Тезе!
        • «Молодь для молоді»

          В Марійському духовному центрі «Зарваниця» триває табір для підлітків зі Сходу, Півдня та центральної частини України. Табір реалізовується в рамках навчально-формаційної програми «Прийди і подивись», яку організувала Українську освітня платформа Українська освітня платформа спільно з Патріаршою комісією УГКЦ у справах молоді Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ.

          В один із днів Божественну Літургію очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії Владика Володимир (Фірман). У проповіді він говорив про покликання і те, як важливо відповісти на запрошення Ісуса. «Щоб рушити, відважитися пуститися в дорогу треба залишити попередній спосіб думання і життя. Це зовсім не означає відректися своєї ідентичності, коріння чи традицій. А навпаки, залишити неправду і бути готовим до змін, спробувати любити, як Ісус. Не трішки чи наполовину, а повністю. Вміти дарувати себе іншим. Бути його учнями і послідовниками», – наголосив владика. Під час Літургії у новозведеному храмі Пресвятої Родини всі спільно молились за українські родини, за батьків братів і сестер.

          Особливим моментом таборової програми стали зустрічі із психологинею і психотерапевткою Марією Хомів. На сесіях розглядали тему різного спектру емоції та розбирали, як подолати сум, страх, безсилля, провину та злість. Також обговорювали 10 практичних навичок роботи з емоціями, такі як: опора або заземлення; дихання; кнопка перезавантаження; будильник; щоденник ранкових хвилин і вдячності тощо.

          В часі майстерок учасники виготовляють листівки, свічки, браслети, екошопери, мали майстер-класи з фотопозування, ораторського мистецтва, гри на шумових музичних інструментах та багато іншого.

          Тижневий табір в Зарваниці – це унікальна нагода духовного та фізичного відпочинку, під час якого учасники мають можливість познайомитись та знайти нових друзів, здобути нові знання й навички, зблизитись з Богом та, звісно, відпочити.

          «Літній табір у Зарваниці унікальний під багатьма аспектами. Перш за все тому, що його організовують учасники нашої духовно-формаційної програми «Прийди і Подивись», а це нагода для них свідчити свою віру молодшим друзям. Унікальним і цінним є те, що у співпраці з нашими молодіжними комісіями з Донецького, Харківського, Одеського екзархатів та Київської Архиєпархії до табору нам вдалося залучити підлітків з цих регіонів, які мають спільні рани і драми пережиття війни. Бути разом є дуже цінно і навіть терапевтично я б сказав.

          І врешті, унікальним є місце проведення табору. У Зарваниці ми є вдома Матінки Божої. Ми є вдома нашої Небесної мами. Тут ми по-особливому відчуваємо її опіку і турботу. Ми чуємо її обійми, які нас зцілюють.» – каже отець Роман Демуш, духівник програми «Прийди і подивись» та табору.

          Тематичний табір «Шлях Мойсея» базується на посібнику, який підготував Відділ душпастирства молоді Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду в Італії Pastorale Giovanile Esarcato Apostolico . Програма включає щоденні Літургію, сценки, катехизацію, що обʼєднанні тематиками пізнання себе, покликання, друзів, добра і зла, Творця, Божого творіння та законів духовного життя. Також учасники мають різні тренінги, майстер-класи, рукоділля, спорт, ігри, квести, пісні біля вогнища. Команда аніматорів підготувала ще багато сюрпризів для учасників.

           

          Читай також

        • Літні реколекції для української молоді в Польщі
        • “ Я повірила! Я дивилась на ікону і почула … як Бог торкнув мого життя!” – в Зарваниці завершився табір який зробила «молодь для молоді»
        • Голос української молоді про війну пролунав у Тезе!
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"